Hyppää sisältöön

Ensimmäisenä työpäivänä konttorille Ylen kuvausryhmän kanssa – notariaattiharjoittelija Emma mukana LAKEUSlife-sarjassa

Emma Kivikangas aloitti kesällä notariaattiharjoittelijana POP Pankki Pohjanmaalla. Emman ensimmäinen työpäivä oli tavanomaista jännittävämpi – hänen mukanaan työpaikalle saapui myös Ylen kuvausryhmä. Hän on mukana 9. marraskuuta julkaistavassa LAKEUSlife-nimisessä tv-sarjassa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskelevaa Emma Kivikangasta oli kiehtonut jo pidemmän aikaa pankkiala, joten opintoihin kuuluvan työharjoittelun hän näki hyvänä mahdollisuutena tutustua pankissa työskentelyyn. POP Pankki oli luonteva hakukohde, sillä Emma on ollut POP Pankin asiakas jo lapsesta saakka. Nyt Emmalla on jo muutamia kuukausia takanaan harjoittelua notariaattitiimissä POP Pankki Pohjanmaalla. Syksyllä hän on jatkanut harjoittelua osa-aikaisena opintojen viimeistelyjen ohessa.

Harjoittelun aikana Emman kiinnostus pankissa työskentelyä kohtaan on vain kasvanut. Samalla hän kokee, että harjoittelun aikana tulevaisuuden haaveet ja suunnitelmat ovat selkeytyneet.

‒ Olen päässyt harjoittelussa valmistelemaan perunkirjoja ja perinnönjakoja ja auttamaan muissakin lainopillisissa tehtävissä. Juristina työskentely on suurin ammatillinen haaveeni, joten on hienoa päästä jo tässä vaiheessa tekemään työtehtäviä, joista olen kiinnostunut. Parasta harjoittelussa ovat kuitenkin olleet mukavat työkaverit sekä se, että harjoittelijankin roolissa minulle on annettu paljon vastuuta ja tekemiseeni on luotettu.

‒ Ajattelin pitkään, että haluaisin vielä opiskelemaan kauppatieteitä Vaasaan, mutta notariaattiharjoittelun kautta minulle on vahvistunut ajatus siitä, että aion hakea nykyisten opintojeni jälkeen opiskelemaan kauppakorkeaan nimenomaan talousoikeutta tai sitten oikeustieteitä avoimeen yliopistoon. Haluan joka tapauksessa pystyä työskentelemään opintojen ohessa – työkin kehittää kuitenkin omalla tavallaan ja samalla pysyisi arjessa ja rutiineissa kiinni.

Emma Kivikangas. Kuvaaja: Laura Pohjavirta
Emma Kivikangas aloitti harjoittelun POP Pankissa toukokuussa. "Joka päivä oppii uutta ja pääsee haastamaan itseään." Kuva: Laura Pohjavirta Yle

Ensimmäisenä työpäivänä pankkiin kuvausryhmän kanssa

Ensimmäisenä työpäivänään POP Pankissa Emma ei saapunut työpaikalle yksin, hänen mukanaan konttorille saapui myös Ylen kuvausryhmä.

‒ Olen mukana Ylen tuottamassa sarjassa, jossa dokumentoidaan minun, avopuolisoni Paulin, hänen siskonsa ja ystäviensä elämää. Sarjan tarkoituksena on seurata maaseudulla asuvien nuorten elämää.

LAKEUSlife-nimisen sarjan kuvaukset päättyivät elokuussa ja sarjan jaksoja tullaan näkemään Yle Areenassa ja Yle TV2-kanavalla 9.11.2021 lähtien. Kahdeksanosaisessa sarjassa on luvassa tunnelmia esimerkiksi Emman opiskeluista, työstä politiikan puolella ja ensimmäisestä työpäivästä Kortesjärven konttorilla.

‒ Ensimmäinen päivä uudessa työpaikassa on jo valmiiksi jännittävä, ja kuvausryhmän läsnäolo jännitti alkuun kyllä ihan hirveästi. Hyvinhän se kuitenkin meni – sarjan kuvausryhmä on ihana ja uskon, että kaikille pankissa jäi hyvä fiilis kuvauksista.

Sarjan kuvaukset kestivät noin vuoden verran, mutta kameralle puhuminen ei ehtinyt muuttua täysin arkipäiväiseksi asiaksi Emmalle.

‒ Kuvaamiseen tottui pikkuhiljaa, mutta kyllä se aina vähän jännitti. Olen tottunut esiintymään ja pitämään puheita, mutta kameralle puhuminen oli jollakin tavalla suuremman kynnyksen takana. Ohjelman ulostulo jännittää toki myös, mutta ihan meidän aitoa arkea siinä tulee näkymään. Kameralle tuli jaettua paljon asioita itsestään, osin myös hyvin henkilökohtaisia, niin ehkä se jännittää, kun on jakanut omasta elämästä niin paljon.

‒ Kaiken kaikkiaan sarjassa mukanaolo on ollut mahtava kokemus. Tämä on ollut myös todella opettavaista ja on tässä täytynyt tehdä aika syvällinen matka itseensä. Tietysti on myös ollut mielenkiintoista seurata, miten tv-ohjelmia rakennetaan ja mitä kulissien takana tapahtuu.

Yhteiskuva LAKEUSlife-sarjan päähenkilöistä. Kuvaaja: Laura Pohjavirta
LAKEUSlife-sarjassa seurataan Paulin, Kristiinan, Emman ja Laurin arkea maaseudulla. Kuva: Laura Pohjavirta Yle

LAKEUSlife tv-sarjaa esitetään Yle Areenassa ja YLE TV2-kanavalla. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä