Hyppää sisältöön

Kesätyö POPilla: lentävä lähtö

 
kesatyo_popilla_Markus_HaviaMoikka! Mun nimi on Markus. Työskentelen POP Pankilla tulevan kesän ajan markkinoinnin, viestinnän ja tuotekehityksen tehtävissä. Seuraavien viikkojen aikana jaan kokemuksiani blogin muodossa kaikkine tapahtumarikkaine hetkineen, kuvineen ja ihmisineen.

Olen 22-vuotias kauppatieteilijä, freelance-valokuvaaja, pitkäaikainen salibandyn harrastaja ja juoksija. Suurimman osan ajasta vietän hymyssä suin, vaikka välillä vähän kismittäisikin. Elämä on liian lyhyt huulien mutristamiselle.

Jälkeenpäin ajateltuna kesätyöpaikan saaminen POP Pankista tuntuu uskomattomalta. Kirjoittaessani työpäivistäni, mielessäni ovat myös huono-onnisemmat opiskelukaverit, jotka jäivät harmillisesti ilman kesätöitä.

POP on top

Eletään tammikuuta. Kaverini (kiitos Samuli) oli juuri vinkannut kesätyöpaikasta POP Pankilla. Työnkuva kuulosti todella mielenkiintoiselta, kuin itselleni luodulta. Matkassa oli vain yksi mutta – ”Mutta mikä on POP Pankki?” Olin kyllä kuullut tarinoita pankista, jossa virkailijat ja asiakkaat muistetaan nimeltä. Pankista, jossa asiakkuuden ja ystävyyden raja on yhtä hämärä kuin Suomen talvi. Pakkohan tuon on olla nykypäivänä pelkkää legendaa.

Kevät eteni ja myytit alkoivat aueta. Työhaastatteluissa sain kysymyksiini vastauksia ja kokonaiskuva POPista selkiytyi. Ehkä kuulemissani tarinoissa on sittenkin totuuden siemen?

Mitä enemmän tietoa olen ahminut, sitä vahvemmin olen ymmärtänyt, että POP Pankilla henkilökohtainen palvelu, aitous ja läpinäkyvyys ovat aidosti tekemisen A ja O. Totuuden siemenestä syntyikin lopulta puu. Alun tietämättömyys on nopeasti muuttunut ylpeydeksi siitä, että saan kesän mittaan olla keskellä tätä kaikkea – POP on top!

Laaja työnkuva, kotoisa työtila

Työtehtäväni alkoivat etänä koronaviruksen COVID-19 johdosta. Matka sängystä työpisteelle on arviolta noin metrin. Työpisteeltä kahvitauolle reissaan kolme metriä. Etätyön tekeminen sopii työnkuvaani lopulta yllättävän luontevasti.

Sekä markkinoinnin ja viestinnän että liiketoiminnan kehityksen tiimiin kuuluminen mahdollistaa huimasti eri hommia, joita pystyy etänä omaan tahtiin edistämään. Viikon sisään olen päässyt mm. tutustumaan järjestelmiin, kirjoittamaan blogia, miettimään kehitysehdotuksia sivuille ja päivittämään kuvapankkia. Lisäksi olen tietysti tutustunut upeisiin työkavereihin. Palaverit ja meilit ovat myös iso osa arkea, se on jo alkumetreillä tullut selväksi.

Työ on vasta aluillaan ja odotankin innolla tulevaa aikaa osana #POPPOOta. Kesän mittaan tulen osallistumaan arkitekemisen ohella lukuisiin ainutlaatuisiin tempauksiin ja kehitysprojekteihin. Näistä lisää myöhemmissä kirjoituksissa. Pyrin myös päivittämään mediasisältöä arjestani, otathan siis somet seurantaan niin Facebookissa, Twitterissä kuin Instagramissakin (@poppankki).

Stay tuned, stay safe <3

Markus Havia

Kirjoittaja on kesätyöntekijä, valokuvaaja ja aktiivinen lenkkipolun tallaaja.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä