Hyppää sisältöön
Saapuvissa maksuissa esiintyy viivettä

Milloin luottokortilla maksaminen kannattaa ja miksi?

Kortin luotto-ominaisuudella maksamisessa on useita hyviä puolia, eikä niistä vähäisimpänä ole turvallisuus. Korttien liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson kirjoittaa, miksi hän valitsee luottokortin niin arjessa, matkustellessa kuin yllättävissä tilanteissa.

Päivämme ovat täynnä arkisia valintatilanteita, esimerkiksi ostoksilla maksupääte pyytää valitsemaan joko debit- tai credit-ominaisuuden. Käytän omassa arjessani vaihdellen molempia ominaisuuksia, mutta valinta riippuu siitä, missä, mitä tai millä summalla ostan. Luotto-ominaisuudella maksamisessa on omat etunsa, minkä vuoksi tietyissä tilanteissa luottokortti on ehdoton ykkönen.

Esimerkiksi verkko-ostoksilla valitsen maksuvälineeksi poikkeuksetta luottokortin. Suurin syy tähän on turvallisuus, eli ostoturva, jonka saan käyttämällä Visa-kortin luotto-ominaisuutta. Mikäli tavaraa ei toimiteta, palvelu ei toteudu tai tilauksessa jokin muu asia menee pieleen, on selustani aina turvattu. Voin siis tehdä hankintoja huoletta ja luottaa siihen, että mikäli tulee mutkia matkaan, saan aina rahani takaisin.

Myös matkoilla luottokortti on ykkösvalintani. Rahoitamme perheen matkat luotolla, jotta talous joustaa myös lomilla. Loma ei aiheuta taloudellista stressiä, kun tiedän, että voin maksaa luottoa takaisin kulloisenkin tilanteen mukaan maksamalla tarvittaessa laskun loppusummasta vain minimin.

Yllättävissä tilanteissa luotolla maksaminen tuo myös joustoa. Kun pesukone sanoo sopimuksen irti tai on aika ostaa uusi huonekalu, luottokortti on se, joka valikoituu maksuvälineeksi. Näin isommatkaan hankinnat eivät rasita taloutta. Mikäli tarvitsen isompaan hankintaan korkeampaa luottorajaa, saan senkin kätevästi haettua verkkopankista ja uusi luottoraja on heti käytettävissä.

Luottokortin etuihin luen myös sen, että saan ostoksilleni korotonta maksuaikaa, joten voin rahoittaa ostokseni luotolla ja halutessani lyhentää velan pois, vaikka jo heti eräpäivänä – tai sitten käyttää tarvittaessa pidempää maksuaikaa. Tärkeintä on, että voin itse päättää asiasta oman tilanteeni mukaan. Luotto-ominaisuus on siis ennen kaikkea arjen vararahasto, joka kulkee aina mukanani.

Tässä vielä viisi vinkkiäni korttimaksamiseen:

  1. Verkko-ostoksilla kannattaa aina suosia kortin luotto-ominaisuutta, jotta saat ostoturvan ostoksillesi.
  2. Matkoilla kortti on paras matkakumppani ja se on turvallisempi kuin käteinen. Matkaa varatessa luotolla maksaminen tuo turvaa ja joustoa talouteen.
  3. Tarkista, että luottokortissasi on oman talouden tarpeisiin sopiva luottoraja. Luottorajan voit tarkistaa verkkopankissa tai POP Mobiilissa.
  4. Pidä luottokorttisi minimilyhennysprosenttisi pienenä. Näin voit itse vaikuttaa siihen, miten paljon lyhennät luottoasi kuukausittain.
  5. Hyödyntämällä luottokortin maksuvapaita kuukausia saat talouteesi entistä enemmän joustoa. Maksuvapaita kuukausia on mahdollista saada kaksi vuodessa. Maksuvapaan kuukauden saat käyttöösi, kun käyt tekemässä muutoksen verkkopankissa, POP Mobiilissa tai ottamalla yhteyttä korttiasiakaspalveluun.

Blogitekstin kirjoittaja on POP Visa -korttien liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.

Tutustu POP Visa -kortteihin
Lue lisää korttiturvallisuudesta

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä