Hyppää sisältöön

Mitä valmistujaislahjaksi?

On käsillä se aika vuodesta, jolloin mietitään, että mitäköhän sitä ostaisi tuoreelle ylioppilaalle tai ammattiin valmistuvalle sukulaiselle tai ystävälle valmistujaislahjaksi.

Valintojen spektri on mittava. Kauniit leikkokukat ja rahalahjat ovat perinteisesti olleet hyvä yhdistelmä. Myös elämyslahjakortit ovat raivanneet tietänsä lahjapöytiin. Kukapa ei haluaisi hypätä benjiä tai käydä itämaisessa päähieronnassa. Yksi vaihtoehto on myös kysyä sankarilta itseltään, mitä hän haluaisi. Tällä tavalla vältyttäisiin kenties monilta ylilyönneiltä. Toisaalta tiedossa oleva lahja menettää hieman hohtoaan jännitysmomentin puuttuessa.

Muistelin tätä artikkelia kirjoittaessani, että mitä itse olen saanut ylioppilaslahjaksi aikanaan. Shekkejä ja kukkia, se on varmaa. Konkreettiset lahjat eli taulut, astiastot yms. ovat jääneet kuitenkin parhaiten mieleeni, koska ne löytyvät kodistani tälläkin hetkellä.

Hyvä, kestävä ja pidempiaikainen vaihtoehto käteislahjalle on sijoitus sijoitusrahastoon. Sitä ei sankari (toivottavasti) lunasta heti ensimmäisenä iltana ja osta uutta älypuhelinta. Lisäksi sijoittamiseen totutteleminen jo nuorena on tutkitusti jatkoa ajatellen parhaimpia keinoja varmistaa nuoren taloudellisen ajattelun kehittyminen. Niin kuin Albert Einstein totesi: ”Korkoa korolle on maailman kahdeksas ihme. Joka sitä ymmärtää, tienaa sen; joka ei ymmärrä, maksaa sitä.”.

Tärkeintä on kuitenkin valmistuvan muistaminen.

Onnea kaikille kevään ylioppilaille ja ammattiin valmistuville!

Nuutti Härmä, kehityspäällikkö, säästäminen ja sijoittaminen, POP Pankkiliitto

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä