Hyppää sisältöön
Huijaustekstiviestejä liikkeellä POP Pankin nimissä

Näin otat POP Avaimen ja POP Mobiilin käyttöön uudelle laitteelle

Onnittelut uudesta puhelimesta! Näillä ohjeilla lataat POP Mobiilin ja POP Avaimen puhelimeesi ja pääset hoitamaan pankkiasioitasi jatkossakin mobiilisti. 

Ensimmäiseksi käy lataamassa sovelluskaupasta POP Mobiili - ja POP Avain -sovellukset.  

POP Avain -tunnuslukusovelluksen voi asentaa yhtäaikaisesti kahdelle laitteelle. Vaihtaessasi laitetta, voit tarvittaessa poistaa vanhan laitteesi tiedot joko POP Mobiilissa tai verkkopankissa, johon voit kirjautua myös paperisen tunnuslukukortin ja tekstiviestivahvistuksen avulla. 

POP Mobiilissa käyttäjätilin poisto tapahtuu kohdasta "Lisää" ja sen alta kohdasta "Luotetut laitteet." Verkkopankissa käyttäjätilin poisto onnistuu oman nimen alta kohdasta "Muuta tunnuslukusovelluksen asetuksia". Voit myös pyytää pankkiasi tai chat-palveluamme poistamaan käyttäjätilisi. 

Varmista, että puhelinnumerosi on tallennettuna verkkopankin Ota lisäpalvelut käyttöön -kohtaan, jotta voit vastaanottaa vahvistustekstiviestin, kun lataat POP Avaimen uudelle laitteellesi. 

Näin otat Avaimen käyttöösi 

POP Avaimen asentamista ja rekisteröimistä varten tarvitset verkkopankin käyttäjätunnuksesi ja tunnuslukukortin. Varmistathan vielä, että olet lisännyt puhelinnumerosi verkkopankkiin ja ottanut käyttöön tekstiviestilisäpalvelun. 

  1. Kirjaudu POP Avaimeen verkkopankkisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. 
  2. Seuraa ohjeita ja kirjoita turvaluku paperisesta avaintunnuslukukortistasi. 
  3. Anna tekstiviestissä* saamasi lisävahvistuskoodi. 
  4. Valitse PIN-koodi ja nimeä POP Avaimen profiilisi. 
  5. Ota biometrinen tunnistautuminen käyttöön** tai ohita vaihe. 
  6. POP Avaimen profiili on nyt luotu, mutta turvallisuussyistä se on yhä lukittu. Saat tekstiviestin, jossa kehotetaan poistamaan lukitus verkkopankissa. 

Huom! Säilytä paperinen tunnuslukukortti toistaiseksi, sillä sitä tarvitaan edelleen POP Avaimen aktivoimiseksi esimerkiksi seuraavan puhelimen vaihdon yhteydessä. 

Näin otat POP Mobiilin käyttöösi 

Kun olet aktivoinut POP Avaimen, siirry POP Mobiilin aktivoimiseen. Anna käyttäjätunnuksesi ja paina ”seuraava”-painiketta. Sovellus avaa POP Avain -tunnuslukusovelluksen suoraan, mikäli se on jo ladattu samalle laitteelle. Tunnistaudu POP Avaimella, minkä jälkeen palaat automaattisesti POP Mobiiliin.  

Tämän jälkeen olet valmis hoitamaan pankkiasioitasi helposti ja nopeasti uudella puhelimellasi! 

Tarkemmat sovelluskohtaiset ohjeet löydät täältä: 

POP Avaimen käyttöohje vaihe vaiheelta 
POP Mobiilin käyttöohje vaihe vaiheelta  

*Lisävahvistusviesti lähetetään vain, jos olet ilmoittanut matkapuhelinnumeron verkkopankkiisi ja ottanut tekstiviestilisäpalvelun käyttöön. Jos lisäpalvelua ei ole otettu käyttöön, POP Avaimen aktivointi keskeytyy ja esiin tulee virheilmoitus "Istunto on vanhentunut, palaa alkuun." Käy lisäämässä puhelinnumero verkkopankkiin ja aloita POP Avaimen aktivointi alusta. 

** Kun olet poistanut tunnuslukusovelluksen lukituksen verkkopankissa, aktivoi biometrinen tunnistautuminen vielä erikseen POP Avaimessa.   

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä