Hyppää sisältöön

Näin otat POP Avaimen ja POP Mobiilin käyttöön uudelle laitteelle

Onnittelut uudesta puhelimesta! Näillä ohjeilla lataat POP Mobiilin ja POP Avaimen puhelimeesi ja pääset hoitamaan pankkiasioitasi jatkossakin mobiilisti. 

Ensimmäiseksi käy lataamassa sovelluskaupasta POP Mobiili - ja POP Avain -sovellukset.  

POP Avain -tunnuslukusovelluksen voi asentaa yhtäaikaisesti kahdelle laitteelle. Vaihtaessasi laitetta, voit tarvittaessa poistaa vanhan laitteesi tiedot joko POP Mobiilissa tai verkkopankissa, johon voit kirjautua myös paperisen tunnuslukukortin ja tekstiviestivahvistuksen avulla. 

POP Mobiilissa käyttäjätilin poisto tapahtuu kohdasta "Lisää" ja sen alta kohdasta "Luotetut laitteet." Verkkopankissa käyttäjätilin poisto onnistuu oman nimen alta kohdasta "Muuta tunnuslukusovelluksen asetuksia". Voit myös pyytää pankkiasi tai chat-palveluamme poistamaan käyttäjätilisi. 

Näin otat Avaimen käyttöösi 

POP Avaimen asentamista ja rekisteröimistä varten tarvitset verkkopankin käyttäjätunnuksesi ja tunnuslukukortin. Varmistathan, että sinulla on tekstiviestilisäpalvelu käytössäsi verkkopankin Ota lisäpalvelut käyttöön -kohdassa. Jos sinulla ei ole vielä tekstiviestilisäpalvelua käytössäsi, olethan yhteydessä omaan pankkiisi tai chat-palveluumme POP Pankin verkkosivuilla. 

  1. Kirjaudu POP Avaimeen verkkopankkisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. 
  2. Seuraa ohjeita ja kirjoita turvaluku paperisesta avaintunnuslukukortistasi. 
  3. Anna tekstiviestissä* saamasi lisävahvistuskoodi. 
  4. Valitse PIN-koodi ja nimeä POP Avaimen profiilisi. 
  5. Ota biometrinen tunnistautuminen käyttöön** tai ohita vaihe. Huomioithan, että jos et ole avannut vielä käyttäjätilisi lukitusta, biometrisen tunnistautumisen käyttöönotto ei ole mahdollista.
  6. POP Avaimen profiili on nyt luotu, mutta turvallisuussyistä se on yhä lukittu. Saat tekstiviestin, jossa kehotetaan poistamaan lukitus verkkopankissa. 

Huom! Säilytä paperinen tunnuslukukortti toistaiseksi, sillä sitä tarvitaan edelleen POP Avaimen aktivoimiseksi esimerkiksi seuraavan puhelimen vaihdon yhteydessä. 

Näin otat POP Mobiilin käyttöösi 

Kun olet aktivoinut POP Avaimen, siirry POP Mobiilin aktivoimiseen. Anna käyttäjätunnuksesi ja paina ”seuraava”-painiketta. Sovellus avaa POP Avain -tunnuslukusovelluksen suoraan, mikäli se on jo ladattu samalle laitteelle. Tunnistaudu POP Avaimella, minkä jälkeen palaat automaattisesti POP Mobiiliin.  

Tämän jälkeen olet valmis hoitamaan pankkiasioitasi helposti ja nopeasti uudella puhelimellasi! 

Tarkemmat sovelluskohtaiset ohjeet löydät täältä: 

POP Avaimen käyttöohje vaihe vaiheelta
POP Mobiilin käyttöohje vaihe vaiheelta

*Lisävahvistusviesti lähetetään vain, jos olet ilmoittanut matkapuhelinnumeron verkkopankkiisi ja sinulla on tekstiviestilisäpalvelu käytössäsi.  

** Kun olet poistanut tunnuslukusovelluksen lukituksen verkkopankissa, aktivoi biometrinen tunnistautuminen vielä erikseen POP Avaimessa.


Blogiteksti on julkaistu alunperin 23.12.2021. Tekstiä on päivitetty 16.12.2022. 

Lukemista aiheesta

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä