Hyppää sisältöön
Saapuvissa maksuissa esiintyy viivettä

Pasi Johansson: Digitaaliset kanavat tuovat joustoa asiakkaan arkeen

Mitä jos puhelin olisi vain soittamista ja tekstiviestejä varten? Entä jos pankkikonttoriasioinnille ei olisi muuta vaihtoehtoa? Onneksi vaihtoehtoja kuitenkin on. POP Pankilla digitaalisista kanavista ja palveluista vastaavan Pasi Johanssonin mukaan asiointimäärät kasvavat eri kanavissa ja palveluissa tasaisesti. 

Mobiili- ja verkkopankin sekä POP Avain -tunnuslukusovelluksen lisäksi POP Pankki tarjoaa digitalisoituja palveluja kuten lainalupauspalvelun, POP Pikalainan, allekirjoituspalvelun sekä etätapaamiskonseptin POP Verkkohetken. Myös asiakkuuden avaaminen onnistuu sähköisesti. Verkkosivuilla ja mobiilipankissa chat vastaa kiireisimpiin kysymyksiin.

undefined-1

”POP Pankki tunnetaan asiakaspalvelustaan. Sähköiset kanavamme ovat tuoneet selvästi joustoa monen asiakkaamme arkeen. Meillä on myös laajan peiton tarjoava 70 konttorin ja palvelupisteen verkosto, joka yhdistettynä sähköisiin asiointikanaviimme tarjoaa asiakkaillemme monia mahdollisuuksia hoitaa pankkiasioitaan. Pankkiemme tarjoama asiantuntijuus sekä asioinnin helppous ja sujuvuus ovat meille tärkeitä menestystekijöitä”, toteaa Pasi Johansson.

 

POP Pankki on uudistamassa peruspankkijärjestelmäänsä, mitä se tarkoittaa asiakkaan näkökulmasta? 

”Helppokäyttöiset, toimivat ja itsepalveluun kannustavat digipalvelut ovat olleet yksi uudistuksen perusperiaatteista. Uudistuksessa POP Pankin mobiili- ja verkkopankki tuodaan samaan teknologiseen alustaan, joka näkyy asiakkaille kanavien yhtenäisenä visuaalisena ilmeenä sekä siinä, että palvelut löytyvät molemmista helposti.”

”Asiakkaille, joilla on esimerkiksi henkilö- ja yritysasiakkuus meillä, tulee jatkossa yhdet pankkitunnukset per pankki. Lisäksi mobiilipankkia käyttäville tulee kahden sovelluksen sijaan yksi sovellus pankkiasiointiin ja vahvaan tunnistautumiseen.”

Miten näet digipalvelujen kehittymisen tulevaisuudessa?

”Sähköisiä kanavia, niiden kehitystä ja myös erilaisia palautekanavia, kuten sovelluskauppojen arvioita, seurataan meillä luonnollisesti koko ajan”.

”Tekoälyn käyttö osana palveluprosessien kehittämistä tulee yleistymään. Tekoälyn testaaminen ja hyödyntäminen chatissa on meillä jo alkanutkin yhteistyössä POP Pankin palvelukeskuksen kanssa."

”Asuntolainaprosessin digitalisointi jatkuu. POP Pankilla on jo sähköinen lainalupaus eli jos haluaa esimerkiksi tietää, paljonko lainaa voisi saada jo olemassa olevaan tai suunnitteilla olevaan kohteeseen, vastauksen voi saada meiltä lainalupauspalvelun avulla muutamissa minuuteissa. Olemme mukana myös digitaalisessa asuntokauppa-alustassa DIASissa. Uskomme, että koko asuntokauppaprosessi voidaan tulevaisuudessa tehdä kokonaan sähköisesti.”

Huijaukset ovat kasvaneet viime vuosina, miten POP Pankki huomioi nämä kanaviaan kehittäessään?

”Meillä tehdään jatkuvasti töitä huijausten estämiseksi. Esimerkiksi olemme tuoneet maksamiseen lisäkontrollivaiheita kuten lisävahvistuspyynnön ja tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden kontrolloida maksujen maarajoituksia verkko- ja mobiilipankeissa.”

”Seuraamme myös verkkoympäristöä kalastelusivujen tunnistamiseksi ja alasajamiseksi. Kiitos myös asiakkaillemme, jotka aktiivisesti ilmoittavat havainnoistaan turvallisuus@poppankki.fi sähköpostiimme.”

”Valppaus ja varautuminen ovat tärkeä osa huijausten ehkäisemistä. Tiedotamme asiakkaitamme säännöllisesti eri kanavissamme erilaisista huijauksista ja teemme yhteistyötä eri viranomaisten ja muiden pankkien kanssa.”

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä