<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Puut, kuvituskuva.

Muuttolintuna muilla mailla

Nainen puhaltaa saippuakuplia, kuvituskuva.

Moni suomalainen haaveilee loppumattomasta horisontista ja lokoisista päivistä, jotka toteutuisivat viimeistään eläkkeellä. Varsinkin talvipakkasilla mielessä käy, kuinka upeaa olisikaan viettää talvi kylmän ja pimeän Suomen sijaan auringon alla. Sanonta "kesä on mielentila! on näillä leveysasteilla viimeistään joulukuussa todettu toimimattomaksi.

Käytännössä moni eläkeläinen ei tyydykään pelkästään haaveilemaan, vaan kerää kassit sekä sopivasti seikkailumieltä ja suuntaa kylmästä lämpimään. Mutta mitä unelman toteuttaminen vaatii?

Kesäkurikkalaiset Fuengirolassa

POP Pankki Kurikan entinen työntekijä Anja Niemi on eläkkeelle päästyään matkustanut talveksi etelään miehensä Pertin kanssa. Talvehtimisen lempikohteena oli vakuuttanut ikuisen auringon kohteenakin tunnettu Fuengirola rantakatuineen (pilvettömiä päiviä kertyy vuodessa keskimäärin 320). Pyörätuolia tarvitsevalle Pertille lempeän välimerellisen lämmön lisäksi esteetön kulku on tärkeää. 

Vaivatonta liikkuminen lumettomassa Fuengirolassa onkin. Suomessa talvisin joutui istumaan sisällä kuin tatti.

- Liikkumisesta tulee niin hieno vapauden tunne, Pertti iloitsee. 

Matkat talvea pakoon Euroopan halki on taitettu autolla muutamassa päivässä. Omaa asuntoa ei välttämättä tarvitse hankkia: kaikki etelässä vietetyt talvet Niemet ovat asuneet vuokralla. 

- Kun on pitkäaikainen vuokrasopimus, saa asunnon sieltä tutun välittäjän kautta suhteellisen halvalla, Niemet kertovat. 

Niemillä on asunnossaan kiinteä nettiyhteys, jonka avulla myös yhteydet Suomeen hoituvat. Esimerkiksi pankkiasiat saa hoidettua kätevästi verkossa. Koti-ikävää voi helpottaa katsomalla Suomen tv:tä.

Suomalaisia Aurinkorannikolla riittää. Verkostoituminen on helppoa ja tukea löytyykin joka asiaan: suomalainen lääkäri tulee kotiin ja tuttu ihminen hallitsee tietokoneasiat. 

- Vakuutukset pitää olla kunnossa, kun Suomesta Espanjaan lähtee, Niemet muistuttavat. 

Muuttolinnun muistilista

> Varautuminen etukäteen

Kuten muutkin eläkesuunnitelmat, ulkomailla asuminen vaatii etukäteisjärjestelyjä ja varautumista rahallisesti. Säästäminen etukäteen kannattaa aloittaa hyvästä suunnitelmasta, jota aletaan noudattaa ajoissa. 

> Lakiasiat kuntoon jo kotimaassa

Edunvalvontavaltuutusvaltakirja ja testamentti on hyvä tehdä ajoissa.

> Vakuutus

Vakuutus turvaa arkea myös ulkomailla. Tarpeisiin sopivan vakuutuksen löydät POP Vakuutuksesta.

> Sujuva verkkopankkiasiointi

Arkea helpottaa, kun kotimaan säännölliset laskut vaihdetaan e-laskuiksi. Loput maksut hoituvat verkkopankin kautta. 

> Ostosten tekeminen ulkomailla

Ulkomaille lähtiessä on hyvä ottaa selvää kohdemaan käytännöistä: esimerkiksi kuuluuko ravintolassa antaa tippiä ja onko tinkaaminen osa kulttuuria? Shoppailua ja arjen ostoksia helpottaa pankki- tai luottokortti

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä