Hyppää sisältöön
Vihreä laina_2000x800

Vihreä laina

Vihreä laina on henkilöasiakkaille suunnattu edullinen laina, jolla tuetaan ympäristöystävällisiä hankintoja. Suunnitteletko ympäristön kuormitusta vähentävää hankintaa tai vaikkapa energian säästöön tähtäävää remonttia omassa kodissa tai kesämökillä? Vihreä laina sopii juuri tähän tarkoitukseen.

Miksi valita Vihreä laina?

  • Vihreä laina on perinteistä lainaa edullisempi vaihtoehto, sillä lainassa ei ole avausmaksua.
  • Laina soveltuu kotiin tai vapaa-ajan asuntoon tehtäviin hankintoihin, joilla parannetaan esimerkiksi energiatehokkuutta tai lämmitysjärjestelmää ympäristöystävällisemmäksi.
  • Lainalla voidaan kattaa esimerkiksi passiivitalon rakentaminen tai sähköauton hankinta.

  • Jokaisesta myönnetystä Vihreästä lainasta istutamme yhden puuntaimen.
  • Kun nostat Vihreän lainan, saat jatkuvan 20 % alennuksen uudesta Vakavan sairauden vakuutuksesta tai Perusturvasta.

Laske hankintasi ympäristövaikutus

Olemme toteuttaneet helppokäyttöiset ympäristölaskurit erilaisiin hankintoihin liittyen. Pääset laskureiden kautta myös hakemaan lainaa. Lue lisää ympäristöystävällisistä teoista alta ja laske samalla ilmastovaikutus. 

Istutamme puuntaimen jokaista Vihreää lainaa kohden

Olemme ryhtyneet konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Istutammekin jokaista helmikuun loppuun mennessä nostettua lainaa kohden puuntaimen osana 4H-järjestön Taimiteko-toimintamallia. Toimi siis pian ja laita taimet kasvamaan kanssamme!

Taimet istutetaan kesällä 2022 4H-järjestön omistamalle maa-alueelle, joka ei ole ollut enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Istuttamalla uusia taimia lisäämme Suomen metsien hiilinieluja. Samalla tuemme myös nuorten työllistymistä.

Esimerkkilaskelma POP Joustolle

Esimerkkilaskelma 1.9.2019 jälkeen nostetusta vakuudettomasta 10.000 euron POP Joustoluotosta. Korko on euribor 6 kk + 7 %. Nimelliskoron ollessa 6,47% ja laina-ajan ollessa 84 kk on todellinen vuosikorko 10 000 euron suuruiselle vakuudettomalle POP Joustoluotolle 9,47 % (19.2.2021). Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 13 546,00 euroa ja maksuerien lukumäärä 84 kpl. Avausmaksu lainalle 0 euroa. Laskelmassa on huomioitu hoitomaksu 12,50 euroa/kk automaattisena veloituksena.

Esimerkkilaskelma on tehty oletuksena, että luotto on nostettu välittömästi kokonaan ja laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaeränä (sisältää lyhennyksen ja koron) 148,84 euroa/kk. Luoton korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan.

POP Joustoluoton myöntää oma POP Pankkisi. POP Joustoluoton hinnat voivat vaihdella pankeittain.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä