Hyppää sisältöön

POP Pankki -ryhmä

Olemme vahva ja rohkea pankkiyhteisö. Yli 100-vuotiaat juuremme kertovat tarinaa suomalaisesta osuustoiminnallisesta pankkihistoriasta. Meitä ei olisi olemassa ilman asiakkaitamme ja haluammekin olla luottamuksesi arvoinen pankki.

Uskomme koko Suomen kattavaan paikallisuuteen. Vaalimme arjen asioinnissa luotettavuutta, selkeyttä ja turvallisuutta. Pankkiasioinnin tulee olla kiinni elämässä. Olemme asiantuntija ja neuvonantaja arjen isojen ja pienten kysymysten edessä - joskus jopa useammassa sukupolvessa.

Hyvä pankkipalvelu kuuluu kaikille

Oletko kyllästynyt soittamaan pankkiin vain joutuaksesi puhumaan robotille? POP Pankista saavat hyvää pankkipalvelua muutkin kuin isokenkäiset. Varaa siis POP Verkkohetki -etätapaaminen ja liity asiakkaaksi, niin saat nauttia hyvästä palvelusta missä ikinä oletkin.

Mistä POP Pankki -ryhmä muodostuu?

POP Pankki -ryhmän muodostavat POP Pankit, POP Pankkikeskus osk sekä näiden määräysvallassa olevat yhteisöt. POP Pankki -ryhmän merkittävimmät asiakasliiketoimintaa harjoittavat yhtiöt ovat:

POP Pankki -ryhmän taustaa

POP Pankilla on nuori tai vanha syntyhistoria riippuen siitä, miten asiaa tarkastelee. Esimerkiksi Suomen vanhin pankki, POP Pankki Lieto, on perustettu vuonna 1902.

Paikallisosuuspankkiyhdistys ry perustettiin vuonna 1997. Paikallisosuuspankkiliitto muutettiin osuuskunnaksi vuonna 2009 ja POP Pankki -nimi lanseerattiin vuotta myöhemmin.

POP Pankkikeskus osk (POP Pankkiliitto osk 4/2020 asti) sai 14.12.2015 Finanssivalvonnalta luvan toimia talletuspankkien yhteenliittymälain mukaisena keskusyhteisönä. POP Pankkien yhteenliittymä aloitti toimintansa 31.12.2015.

POP Pankki -ryhmään kuuluva Suomen Vahinkovakuutus eli POP Vakuutus perustettiin vuonna 2012. Bonum Pankki aloitti pankkitoimintansa vuonna 2014 ja POP Pankkien keskusluottolaitostoiminnot siirtyivät Bonum Pankin hoidettaviksi alkuvuodesta 2015.

POP Pankki on Suomen paras pankki - tutkitusti!

Erinomainen asiakaspalvelu on intohimomme. Pohjoismaisia pankkeja yli 10 vuotta tutkineen EPSI Ratingin mukaan meillä on pankkialan tyytyväisimmät asiakkaat.

POP Pankki on valittu yksityisasiakaskategorian parhaaksi pankiksi jo kymmenen kertaa. Vastaavaan suoritukseen ei ole yltänyt mikään muu pankki- tai rahoitusalan yritys.

POP Pankit

POP Pankit ovat itsenäisiä, alueellisesti toimivia, jäsentensä omistamia osuuspankkeja. POP Pankkikeskus osk toimii POP Pankki -ryhmän keskusyhteisönä. POP Pankkikeskus osk:lla ja sen jäsenosuuspankeilla ei ole toisiinsa nähden määräysvaltaa.

POP Pankkien yhteenliittymä

POP Pankkien yhteenliittymä on Yhteenliittymälaissa määritelty juridinen kokonaisuus, jossa jäsenluottolaitoksilla ja keskusyhteisöllä on vastuu toistensa veloista ja sitoumuksista.

POP Pankkien yhteenliittymän muodostavat keskusyhteisö, sen jäsenluottolaitokset, rahoituslaitokset ja palveluyritykset, joiden äänivallasta yhteenliittymään kuuluvat yhteisöt omistavat yli puolet.

POP Pankki -ryhmään kuuluu POP Pankkien yhteenliittymäyhteisöjen lisäksi myös POP Holding Oy ja sen kokonaan omistama Suomen Vahinkovakuutus Oy. Nämä eivät ole keskinäisen vastuun piirissä.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä