Hyppää sisältöön

POP Pankkilainen Sini Kaarlela: "Meillä jokainen saa olla omanlaisensa persoona"

Kiinnostaako työ ihmisten parissa? Entä nautitko erilaisten ongelmien ratkaisemisesta? Kuulostaa siltä, että työ pankissa voisi olla sinua varten. Sini Kaarlela aloitti oman työuransa POP Pankin Nivalan Järvikylässä vuonna 2006 harjoittelijana. Erilaiset työtehtävät vuosien varrella ovat tuoneet arvokasta kokemusta ja näkemystä pankin johtoryhmään kuuluvalle Kaarlelalle. 

 

Mikä sai sinut lähtemään pankkiin töihin? 

Pidin lukion jälkeen välivuoden, kun ovet eivät auenneet opettajaopintoihin. Välivuoden aikana, siivoustöitä tehdessä, oli aikaa pohtia, mitä sitä oikein isona tekisi. Keväällä hain ammattikorkeakoulun ohella myös farmaseuttiopintoihin ja tulin valituksi myös sinne.

Kaupallinen ala veti kuitenkin puoleensa ja aloitin tradenomiopinnot. Ensimmäisen harjoittelun suoritin avustavaa palkanlaskentaa sekä ostoreskontran hoitoa. Toiselle harjoittelujaksolle halusin jotain monipuolisempaa ja näin päädyin kysymään harjoittelupaikkaa silloiselta tuoreelta toimitusjohtajalta Eija Rajaniemeltä. Sillä tiellä ollaan edelleen. 

Sini Kaarlela-1
Sini Kaarlela aloitti aikoinaan POP Pankissa harjoittelijana. 

Miten työurasi on kehittynyt matkan varrella?

Lähdin liikkeelle päivittäiskassalta ottaen vähitellen haltuun antolainauspuolen sekä säästämisen ja sijoittamisen. Markkinoinnin ja viestinnän tradenomina olen saanut tehdä peruspankkitöiden lisäksi pankin markkinointia, mutta myös taloushallinnon puolen tehtäviä (palkat, laskutus). 

Kolme viimeisintä vuotta olen keskittynyt työssäni muun muassa rahanpesun ehkäisemiseen liittyviin tehtäviin. Syksystä 2023 minut valittiin pankin johtoryhmän jäseneksi, joka on tuonut omaa uutta sisältöä työhön.

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvia hetkiä työurallasi?

Harjoitteluni ensimmäiset työpäivät ovat jääneet elävästi mieleen. Sanotaan, että työ tekijäänsä opettaa ja niin aloitin samantien kollegani opastamana työt kassalla.  Kollegani näytti muun muassa millä koodeilla mikäkin tapahtuma kirjataan. 

Tämän lisäksi mieleenpainuvimpia hetkiä ovat olleet työporukallamme tehdyt reissut, esimerkiksi tilinpäätösmatkat ja pikkujoulut. Meillä on hyvä porukka ja matkoista riittää muisteltava jälkikäteen! 

Millainen työpaikka POP Pankki Nivalan Järvikylä on?

Joustava, tukea antava, omaa kehittymistä mahdollistava. Olen päässyt työnantajani mahdollistamana tekemään laaja-alaisesti eri työtehtäviä. Opintovapaa mahdollisti ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisen ja etätyömahdollisuus on tuonut joustoa perhe-elämän ja työn yhdistämiseen. Olen myös päässyt etenemään urallani.

Mitä arvostat työkavereissa tai esihenkilössä?

Avoimuutta, rehellisyyttä, tasapuolisuutta ja sitä, että jokainen saa tuoda esiin oman mielipiteensä ja olla omanlaisensa persoona. Meidän työporukkamme on ihan huippu, mikä puolestaan on todella tärkeä elementti, jotta työssä jaksaa.

 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä