Hyppää sisältöön

Asiantuntijan kotivakuutusvinkit – esimerkiksi remontti voi olla syy muuttaa vakuutusta

Oma koti on monelle elämän kallein hankinta ja sijoitus. Siksi on järkevää suojata se kunnolla. Kotivakuutus auttaa, kun kodissa tapahtuu odottamaton vahinko joko tavaroille tai rakennukselle. 

Lapsiperhe_2000x800

1) Ota kotivakuutus, kun muutat tai asuinolot muuttuvat

Kotivakuutus on yksi tärkeimmistä vakuutuksista. Sillä turvataan kotirakennusta ja kodin omaisuutta. Kotivakuutus on tarpeen niin vuokra- ja omistusasunnoissa kuin omakoti- ja kerrostaloissa. Usein voimassa oleva kotivakuutus on myös vuokrasopimuksen ehto. Tarkasta ja uusi vakuutus aina, kun muutat tai teet remonttia. Esimerkiksi kylpyhuone- tai keittiöremontti muuttaa kotivakuutuksessa määritellyn kiinteän sisustuksen arvoa.

2) Muista vakuuttaa myös rakennukset ja kesämökki

Kotivakuutus jaetaan lähes aina kahteen osaan: irtaimisto- ja rakennusvakuutukseen. Irtaimistovakuutus riittää, jos asuu vuokralla. Kotivakuutuksen rakennusvakuutuksella turvataan omistusasuntoa tai -taloa. Myös kesämökki on hyvä vakuuttaa – kotivakuutus sopii siihenkin. Kodille ja kesäpaikalle pitää kuitenkin olla erilliset kotivakuutukset.

3) Osta vakuutus verkosta – se on voimassa heti

POP Vakuutuksen kotivakuutuksen saa ostettua nopeasti ja helposti verkosta vuorokauden ympäri. Takautuvasti vakuutusta ei voi hankkia, mutta verkossa sen saa voimaan saman tien. Esimerkiksi POP Vakuutuksen nettisivuilla voi vertailla vakuutustyyppejä ja valita sopivimman. Ostamiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset, joilla tunnistaudutaan palveluun. Kun kotivakuutus ostetaan netistä, on ostajan oltava 18-vuotias.

4) Kun jotain sattuu, minimoi vahingot

Akuuttitilanteessa minimoidaan kodin lisävauriot ja soitetaan korjaajataho paikalle. Sen jälkeen otetaan yhteyttä vakuutusyhtiöön. POP Vakuutuksella vahinkoilmoituksen täyttö ja liitetietojen sekä kuvien lähetys onnistuu sen kotisivujen kautta. Sieltä löytyvät myös toimintaohjeet ja yhteystiedot vahingon sattuessa.

5) Kysy vakuutusten alennuskoodia pankistasi

POP Pankin asiakkaat saavat 20 prosentin alennuksen kotivakuutuksesta, kun se ostetaan popvakuutus.fi-sivujen kautta. Pankista saa koodin, jolla alennusta voi käyttää. Pienet taloudet saavat lisäksi alennusta kotivakuutuksen irtaimistovakuutuksesta: yhden hengen taloudet 20 prosenttia ja kahden hengen taloudet 10 prosenttia.

Teksti: Elisa Ojala, artikkeli on julkaistu myös Koivunlehti 2/2023
Artikkelin asiantuntija: Sini Ruonala, verkkokaupan asiantuntija, POP Vakuutus

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä