Hyppää sisältöön

Asuntolainan hakeminen ja asuntokaupat pähkinänkuoressa

Oletko ostamassa asuntoa? Asuntolainahakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin – jopa ennen sopivan kohteen löytymistä.

Asuntolainaa voi ja kannattaakin hakea jo siinä vaiheessa, kun tiedät missä hinnoissa unelmiesi asunto pyörii. Lainaehdotuksen saaminen ei nimittäin sido sinua mihinkään, mutta oikean asunnon osuessa kohdalle, sen on hyvä olla jo takataskussa. Jos taas sopiva kohde on jo löytynyt, lainaa on syytä hakea hippulat vinkuen. Näin haet asuntolainaa:

1. Lähetä lainahakemus

Kaikki lähtee liikkeelle lainahakemuksen täyttämisestä. Voit täyttää hakemuksen helposti POP Lainalupaus -palvelumme kautta, joka on kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä. Asuntolainahakemukseen tarvitaan mm. tiedot säännöllisistä kuukausituloista, nykyisistä lainoista, säästöistä ja menoista sekä tieto ostettavasta asunnosta tai siitä, millaista asuntoa haet. Hakemus kannattaa täyttää mahdollisimman tarkasti, sillä näin voit nopeuttaa hakemuksen käsittelyä.

POP Lainalupaus -palvelumme nopeuttaa asuntolainan hakemista. Palvelun kautta saat lainaehdotuksen, joka kertoo, millaisen lainan voisit saada meiltä. Lainaehdotus ei kuitenkaan vielä sido sinua tai pankkia. Saamasi lainaehdotuksen voit siirtää pankin käsiteltäväksi, minkä jälkeen otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian ja varaamme ajan lainaneuvotteluun.

2. Lainaneuvottelusta lainatarjous

Lainaneuvottelun voit hoitaa täysin etänä POP Verkkohetki -tapaamisen avulla tai sitten konttorilla. Lainaneuvottelussa käymme yhdessä vielä tarkemmin lainahakemuksesi läpi ja mitoitamme juuri sinulle sopivan lainan. Pankin asiantuntijat auttavat sinua varmistamaan, että rahaa jää myös elämiseen, säästämiseen ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Tapaamisessa keskustellaan myös mahdollisista elämän varrella tapahtuvista yllätyksistä ja siitä, miten yllätyksiin voi varautua, esimerkiksi POP Lainaturvan avulla.

3. Hoida asuntokauppa maaliin

Kun uusi koti on löytynyt, ota yhteyttä POP Pankin yhteyshenkilöösi. Hän tarkastaa vielä löytämäsi asunnon tiedot ja siihen liittyvät asiakirjat sekä laskee mm. asunnon vakuusarvon. Tämän jälkeen saat häneltä lopullisen lainatarjouksen. Jos olet jo saanut lainatarjouksen, voit mahdollisesti jättää ehdollisen tarjouksen asunnosta.

Näiden vaiheiden jälkeen voit sopia myyjän kanssa lopullisesta asuntokaupasta. Asuntokaupat on mahdollista tehdä täysin digitaalisesti DIASin eli digitaalisen asuntokaupan avulla. Asuntokaupat voi hoitaa myös perinteiseen tapaan omassa pankissa. Ennen kaupantekotilaisuutta ota yhteys pankkineuvojaasi – hän laatii asiakirjat valmiiksi, jotta voit kaupanteon yhteydessä nostaa lainan ja maksaa myyjälle kauppahinnan. Digitaalinen asuntokauppa mahdollistaa kauppakirjan sähköisen allekirjoituksen, joten kaupanteko hoituu missä vain. Jos taas kaupat tehdään paikan päällä pankissa, muistathan ottaa mukaan virallisen henkilöllisyystodistuksen, kuten passin tai henkilökortin.

Kun asuntokaupat on hoidettu maaliin, olet uuden asunnon omistaja!

Hae asuntolainaa
Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä