Hyppää sisältöön

Miten sujuu kesä moottoripyörän selässä? Kysyimme POP Pankin väeltä

Kesätiet kutsuvat moottoripyöräilijöitä – myös POP Pankin omaa väkeä. Kaksi harrastajaa kertoi lempireiteistään ja kokemuksistaan. Nappaa niistä vinkkejä itsellesi!

Laura Lehtinen, sijoituspäällikkö, POP Pankki Kurikka:

”Kotimaassa tulee usein tehtyä päiväreissuja sinne, missä aurinko paistaa. Asun Tampereella, ja tästä Satakuntaan ja Lahteen päin on kivoja ja hyväkuntoisia teitä. Olen aina aloittanut ajokauden Valkeakoskelta Kangasalle kulkevalla Kaarina Maununtyttären tiellä. Se on mukavan mutkainen.

Hankin viime vuonna uuden all road -moottoripyörän, jolla voi ajaa sorallakin. Suunnittelen heinäkuulle soratiereissua Suomen halki. Matka alkaa Haminasta ja päättyy Saariselälle.

Reissaan moottoripyörällä usein isäni kanssa. Hän opetti minua ajamaan, kun olin 15-vuotias, ja siitä asti ajelu on ollut yhteinen juttumme. Alkukesästä kävimme Korsikalla ja Keski-Euroopassa. Reissu kesti 17 päivää, ja ajomatkaa kertyi 4500 kilometriä. Nyt olen käynyt moottoripyörällä 15 maassa.

Ajelu on ykkösharrastukseni, eikä minua haittaa, että moottoripyörä ei ole se paras sijoituskohde. Harrastus tuottaa minulle paljon iloa ja onnellisuutta, joita ei voi mitata rahassa. Parasta siinä on vapauden tunne. Kun vedän kypärän päähän, kaikki muu unohtuu.”

Laura ja Gessu Saksassa 2023
Tänä vuonna Laura Lehtinen on ehtinyt jo ajaa jo muun muassa Saksassa.

Nina Hannus, asiakkuusjohtaja, POP Pankki Pohjanmaa:

”Asumme mieheni kanssa Oulaisissa ja viikonloppuisin ajelemme lähialueella, esimerkiksi vanhempieni mökille Oulujärvelle tai katsomaan Kalajoen hiekkadyynejä. Hienoimmat kotimaan maisemat ovat Järvi-Suomessa ja Lapissa. Ne tuli nähtyä, kun hankin moottoripyöräkortin vajaa kaksikymmentä vuotta sitten.

Nykyään suuntaamme kesälomalla Eurooppaan. Pisimmän reissumme olemme tehneet Espanjan Fuengirolaan ja Gibraltarille. Viime kesänä olimme Albaniassa ja Montenegrossa. Tänä kesänä suunnitelmissa on tutustua Pohjois-Kreikkaan.

Tykkään olla kartturi, joten ajan edellä. Meillä on samanlaiset pyörät, minulla valkoinen ja miehellä musta. Niitä tullaan usein kehumaan.

Reissuun tarvitsee useamman tonnin rahaa, joten talven ajan kasaamme matkakassaa. Halvin harrastus tämä ei ole, sillä pyörät maksavat, ja niitä pitää myös huoltaa. Olemme pitäneet pyörämme suht uusina, sillä haluamme, että reissussa on alla luotettavat menopelit.

Mutta se on sen arvoista. Pyörän selässä näkee paljon enemmän kuin jos lentäisi perille. Minua kiehtovat moottoripyöräilyssä myös vapaus ja vauhti.”

Teksti: Elina Vironen

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä