Asuntosi­joit­taminen ja sijoitus­asunto­laina

Asuntosijoittaminen on yhä suositumpaa Suomessa, kun varallisuudelle etsitään uusia käyttötapoja. Asuntosijoittajia kiinnostaa vakaa tuotto, ja varsinkin kasvukeskusten pienet asunnot menevät kuin kuumille kiville.

Jos sijoitusasunto kiinnostaa, sijoitusasuntolaina voi tulla tarpeeseen. Sijoitusasuntolainaa haetaan pankista samaan tapaan kuin asuntolainaa, esimerkiksi sijoitusasuntolainan korot marginaaleineen määräytyvät hyvin samaan tapaan pankin ja asuntosijoittajan välisissä keskusteluissa. Joitakin eroja näissä kahdessa lainassa kuitenkin on, sillä esimerkiksi ASP-lainaa ei voi saada sijoitusasuntoon. Lisäksi sijoitusasuntolainan korot ovat kokonaan vähennyskelpoisia. Jos sinulla on jo sijoitusasunto, jota haluat vain hieman pintaremontoida, voit harkita esimerkiksi remonttilainan ottamista. Myös sijoitusasunnon remonttikuluja voi vähentää verotuksessa.

Lainaa sijoitusasuntoon saa, kun tulot ja menot ovat sopivassa suhteessa ja vakuudet ovat kunnossa. Ennen asuntosijoittajaksi ryhtymistä kannattaa keskustella pankin kanssa ja arvioida myös mahdollisia riskejä. Mitä tapahtuu, jos korot nousevat? Entä jos vuokralainen ei maksakaan vuokriaan?

Sijoitusasunto velkarahalla vaatiikin malttia ja tarkkaa pohdintaa. POP Pankki tarjoaa lisäksi vakuutuksia lainanhoitoon pahan päivän varalle.

Lainalaskuri auttaa lainan arvioimisessa

Sijoitusasunto lainarahalla tarkoittaa, että laina tulee mitoittaa oikein suhteessa lainan ottajan maksukykyyn. Sijoitusasunnon lainan arvioinnissa suureksi avuksi onkin asuntolainalaskuri, jonka avulla voit kokeilla erilaisia skenaarioita esimerkiksi takaisinmaksussa ja koroissa. Tämä auttaa sinua arvioimaan lainan kokonaiskustannuksia ja vaikkapa kuukausierän vaikutuksia talouteesi. 

Huomaathan, että kyseessä on nimenomaan lainalaskuri. Kyseinen laskuri ei siis ole tuottolaskuri eikä sovellu asunnon tuoton arvioimiseen.

Laske ja hae