POP Sijoitusasuntolaina

Asuntosijoittaminen on kasvattanut suosiotaan, kun varallisuudelle etsitään uusia käyttötapoja alhaisten korkojen aikana. Asuntosijoittajia kiinnostaa vakaa tuotto, ja tilanne onkin varsin hyvä. Varsinkin kasvukeskusten pienet asunnot menevät kuin kuumille kiville. Sijoitusasuntolaina auttaa oikean hankinnan tekemisessä.

Laske ja hae 

Asuntosi­joit­taminen ja sijoitus­asunto­laina

Jos sijoitusasunto kiinnostaa, sijoitusasuntolaina voi tulla tarpeeseen. Sijoitusasuntolainaa haetaan pankista samaan tapaan kuin asuntolainaa. Esimerkiksi sijoitusasuntolainan korot marginaaleineen määräytyvät hyvin samaan tapaan kuin pankin ja ensiasunnon ostajan välisissä keskusteluissa.

Joitakin erojakin lainoissa toki on; esimerkiksi ASP-lainaa ei voi saada sijoitusasuntoon. Lisäksi sijoitusasuntolainan korot ovat kokonaan vähennyskelpoisia.

Huomaa, että voit hakea lainaa myös muuhun tarkoitukseen. Jos sinulla esimerkiksi on remontintarpeessa oleva sijoitusasunto, voit harkita esimerkiksi remonttilainan ottamista. Myös sijoitusasunnon remonttikuluja voi vähentää verotuksessa.

Mitä lainassa pitää huomioida?

Lainaa sijoitusasuntoon saa, kun tulot ja menot ovat sopivassa suhteessa ja vakuudet kunnossa. Ennen asuntosijoittajaksi ryhtymistä kannattaa keskustella asiasta pankin kanssa ja arvioida myös mahdollisia riskejä. Mitä tapahtuu, jos korot nousevat? Entä jos vuokralainen ei maksakaan vuokriaan? 

Sijoitusasuntolainan ottaminen vaatii malttia ja tarkkaa harkintaa. Päätöksiä ei pidä hätiköidä. 

Muistithan, että POP Pankki tarjoaa myös lainavakuutusta pahan päivän varalle.

Lainalaskuri auttaa lainan arvioimisessa

Kuten asuntolainankin kohdalla, myös sijoitusasuntolaina tulee mitoittaa oikein suhteessa lainanottajan maksukykyyn. Sijoitusasunnon lainan arvioinnissa suureksi avuksi on asuntolainalaskuri, jonka avulla voit kokeilla erilaisia skenaarioita esimerkiksi takaisinmaksussa ja koroissa. Tämä auttaa sinua arvioimaan lainan kokonaiskustannuksia ja vaikkapa kuukausierän vaikutuksia talouteesi. 

Huomaathan, että kyseessä on nimenomaan lainalaskuri. Kyseinen laskuri ei siis ole tuottolaskuri eikä sovellu asunnon tuoton arvioimiseen.