ASP-tili – säästä tie ensiasuntoon

Oma koti on usean suomalaisen unelma nuoresta iästä lähtien. Haaveet saa todeksi kätevän, POP Pankin ASP-tilin avulla. 

ASP-tilille säästät itse omaa asuntoa varten

ASP tulee sanasta asuntosäästöpalkkio. ASP on valtion tukema järjestelmä ensiasunnon hankintaan. ASP-tilin ja ASP-säästämisen mekaniikka on hyvin yksinkertainen: teet paikallisen POP Pankkisi kanssa sopimuksen ASP-säästämisestä ja säästät ASP-tilille vähintään kahden vuoden aikana 10 % asunnon ostohinnasta. Kun säästöaika on täyttynyt ja ensimmäinen oma asunto löytyy, me lainaamme sinulle loput asunnon ostosummasta. ASP-tilin avaaminen ja asuntosäästäminen omaa kotia varten alkaa helposti ottamalla yhteyttä pankkiin.

Kenelle ASP on tarkoitettu?

ASP-järjestelmä on tarkoitettu 15–39 -vuotiaille ensiasunnon ostajille. Jos avaat ASP-tilin yhdessä puolisosi kanssa, riittää kun toinen teistä täyttää ikärajavaatimuksen. ASP-lainan voi kuitenkin nostaa vaikka olisi jo täyttänyt 40 vuotta.

ASP-säästäminen edut

ASP-säästämisellä ja -lainalla on monia etuja verrattuna normaaliin asuntolainaan. Jo ASP-tilille säästetyille rahoille saat normaalin talletuskoron lisäksi lisäkorkoa, saat siis säästöillesi korkeinta mahdollista verotonta korkoa. Lisäkoron suuruudesta sovitaan ASP-sopimuksessasi ja se maksetaan, kun säästötavoite on saavutettu ja asuntokauppa on tehty tai omakotitalo on valmis. Otettavan ASP-lainan korko on normaalia asuntolainan korkoa parempi ja valtion tukema: korkojen noustessa saat valtiolta korkotukea. Myös lainan valtiontakaus on ilmainen. Lue lisää ASP-lainasta.

Varaa aika