ASP-tili on kodinsäästäjän kaveri

Oma koti on usean suomalaisen unelma nuoresta iästä lähtien. Haaveet saa todeksi kätevän, POP Pankin ASP-tilin avulla. 

Varaa aika konttoriin

Kenelle ASP on tarkoitettu?

ASP-järjestelmä on tarkoitettu 15–39 -vuotiaille ensiasunnon ostajille. Avaa ASP-tili vaikka yhdessä puolisosi kanssa. Riittää, kun toinen teistä täyttää ikärajavaatimuksen. ASP-lainan voi kuitenkin nostaa vaikka olisi jo täyttänyt 40 vuotta.

ASP-tilille säästäminen

ASP-tili ja ASP-säästämisen mekaniikka on hyvin yksinkertainen: teet paikallisen POP Pankkisi kanssa sopimuksen ASP-säästämisestä ja säästät ASP-säästötilille vähintään kahden vuoden aikana 10 % asunnon ostohinnasta. ASP-tilin avaaminen ja asuntosäästäminen omaa kotia varten alkaa helposti ottamalla yhteyttä pankkiin.

Kun ASP-tili on avattu, talleta tilille neljännesvuosittain vähintään 150 ja enintään 3 000 euroa. Talletuseriä tulee säästöaikana olla vähintään kahdeksan, mutta niiden ei tarvitse olla perättäisiä. ASP-säästäminen on siis mahdollista, vaikka tuloja ei olisikaan kovin paljon, sillä jo 50 euroa riittää kuukausittaiseksi säästösummaksi.

Kun säästöaika on täyttynyt ja ensimmäinen oma asunto löytyy, me lainaamme sinulle loput asunnon ostosummasta. 

ASP-sopimus räätälöidään sinulle sopivaksi talletuserien lukumäärän, suuruuden ja aikanaan tarvittavan lainan määrän osalta. Voit suunnitella yhdessä pankkineuvojasi kanssa alustavan tavoiteaikataulun, jolloin toivot asunnon ostoon tarvittavan summan olevan säästettynä. 

Aikataulu on suuntaa antava ja se auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi ja lähemmäs ensimmäisen oman asunnon hankintaa. Tarvittaessa voit sopia muutoksista sopimukseen, jos esimerkiksi taloudellinen tilanteesi muuttuu. 

ASP-laina vastaan tavallinen asuntolaina

ASP-säästämisellä ja -lainalla on monia etuja verrattuna normaaliin asuntolainaan. ASP-tili kerryttää säästetyille rahoille normaalin talletuskoron lisäksi lisäkorkoa. Saat siis säästöillesi korkeinta mahdollista verotonta korkoa. Lisäkoron suuruudesta sovitaan ASP-sopimuksessasi ja se maksetaan, kun säästötavoite on saavutettu ja asuntokauppa on tehty tai omakotitalo on valmis.

Otettavan ASP-lainan korko on normaalia asuntolainan korkoa parempi ja valtion tukema: korkojen noustessa saat valtiolta korkotukea.

Myös lainan valtiontakaus on ilmainen, toisin kuin tavallisessa asuntolainassa. ASP-lainan valtiontakaus voi olla jopa 25 prosenttia asunnon hankintahinnasta, kun tavallisesti sen suuruus on enintään 20 prosenttia hankintahinnasta.  Lue lisää ASP-lainasta.

Varaa aika