Hyppää sisältöön

Venelaina

POP Pankin venelainalla purjehdit kohti horisonttia

Purjevene, moottorivene tai kenties pienikokoinen laiva? Suomi on meren ympäröimä tuhansien järvien maa, joten ei ole ihme, että veneily kiehtoo suomalaisia vuodesta toiseen. 

Millaisen veneen haluamme? Miten vene maksetaan? Valitse lainatarpeeseesi sopivin rahoitusvaihtoehto ja osta vene, josta haaveilet!

Mitä pitää ottaa huomioon, kun hankkii veneen?

Vaikka veneily olisi intohimo- ja tunnelaji, vaatii veneen hankinta kuitenkin tarkkaa harkintaa. Vene on arvokas kulkuväline, joten veneen oston ei myöskään tulisi olla äkillinen päähänpisto. Pitkä harkinta takaa sen, että vene on juuri sopiva perheen tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen nähden.

Veneen rahoitus on yksi veneen hankkimiseen liittyvä kynnyskysymys. Monet rahoittavat veneen osittain säästöillä ja osittain lainalla, yleensä esimerkiksi kulutusluotolla. Lainaa veneeseen kannattaakin hakea omasta pankistasi, jolloin pankki tuntee sinut ja taloudellisen tilanteesi. Tällöin pystyt neuvottelemaan lainasi ehdoista aivan toisin kuin silloin, jos venelaina otettaisiin esimerkiksi veneliikkeestä ikään kuin ”kaupan kylkiäisenä”.

Ennen veneen ostoa olisikin hyvä pohtia seuraavaa:

  • Kuinka paljon lainaa sinulla on varaa ottaa?
  • Kuinka paljon omaa rahaa voit käyttää hankintaan?
  • Paljonko olet halukas lyhentämään lainaasi kuukausittain?
  • Oletko testannut lainalaskuria ja kokeillut erilaisia takaisinmaksu- ja korkomahdollisuuksia?

Lisätietoa

Siirry sivulle Velan yleiset ehdot

Siirry sivulle Panttausehdot

Siirry sivulle Takausehdot

Esimerkkilaskelma POP Joustolle

Esimerkkilaskelma 1.9.2019 jälkeen nostetusta vakuudettomasta 10.000 euron POP Joustoluotosta. Korko on euribor 6 kk + 7 %. Nimelliskoron ollessa 6,47% ja laina-ajan ollessa 84 kk on todellinen vuosikorko 10 000 euron suuruiselle vakuudettomalle POP Joustoluotolle 9,47 % (19.2.2021). Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 13 546,00 euroa ja maksuerien lukumäärä 84 kpl. Avausmaksu lainalle 0 euroa. Laskelmassa on huomioitu hoitomaksu 12,50 euroa/kk automaattisena veloituksena.

Esimerkkilaskelma on tehty oletuksena, että luotto on nostettu välittömästi kokonaan ja laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaeränä (sisältää lyhennyksen ja koron) 148,84 euroa/kk. Luoton korko, maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan.

POP Joustoluoton myöntää oma POP Pankkisi. POP Joustoluoton hinnat voivat vaihdella pankeittain.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä