Hyppää sisältöön

Vihreä laina tukee ympäristöystävällisiä hankintoja

Vihreä laina on POP Pankin uusi henkilöasiakkaille suunnattu rahoitusvaihtoehto, jolla tuetaan ympäristöystävällisiä hankintoja. Lainan lanseerauksen yhteydessä verkkosivuillemme on julkaistu ympäristölaskureita, joiden avulla voi kokeilla ympäristöystävällisten hankintojen vaikutuksen päästöihin.

– POP Pankin tavoitteena on edistää kestävää rahoitusta muun muassa tarjoamalla ympäristöystävällisiin hankkeisiin kohdistettuja lainatuotteita. Juuri lanseerattu Vihreä laina vastaa tähän vastuullisuustavoitteeseen, kertoo POP Pankin rahoituksen kehityspäällikkö Niina Jolkkonen.

Vihreä laina soveltuu esimerkiksi energiatehokkaan talon rakentamiseen, sähkö- tai hybridiauton hankintaan sekä kotiin tai vapaa-ajan asuntoon tehtäviin hankintoihin, joilla parannetaan energiatehokkuutta tai lämmitysjärjestelmää ympäristöystävällisemmäksi. Vihreä laina on perinteistä lainaa edullisempi vaihtoehto, ja lainan paremmilla eduilla pyritään kannustamaan ekologisiin hankintoihin.

POP Pankin verkkosivuille on myös julkaistu ympäristölaskurit, joiden avulla voi arvioida ympäristöystävällisten hankintojen ilmastovaikutuksia. Laskureiden avulla voi selvittää ekologisen hankinnan päästövähennykset sekä mahdolliset säästöt energiankulutuksessa. Lisäksi laskurit kertovat, mitä hankinnasta saavutettu päästövähennys tarkoittaa konkreettisesti. Ympäristölaskuri näyttää esimerkiksi, kuinka monta kertaa junalla pääsisi maailman ympäri hiilidioksidipäästöjen vähennystä vastaavalla määrällä.

Jokaista Vihreää lainaa kohden istutetaan puuntaimi

Vihreän lainan nostamisen yhteydessä myös kompensoidaan hiilidioksidipäästöjä, sillä jokaista helmikuun loppuun mennessä nostetua Vihreää lainaa kohden istutetaan puuntaimi yhteistyössä 4H-järjestön kanssa. 4H-järjestön Taimiteko-toimintamalli työllistää suomalaisia nuoria ja sen avulla lisätään Suomen metsien hiilinieluja istuttamalla taimia alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Vihreän lainan yhteydessä istutettavat taimet ovat jatkoa POP Pankin yhteistyölle 4H-järjestön kanssa. Jo kesällä 2020 työllistimme nuoria ja istutimme Kiitollisuuden metsän Kynkäänsuolle, Yli-Iihin.

Lue lisää Vihreästä lainasta ja kokeile ympäristölaskureita

Lue lisää Kiitollisuuden metsästä

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä