Hyppää sisältöön

POP Vakuutus huomioi sähköautojen vakuuttamisen erikoistarpeet

POP Vakuutus on uudistanut vakuutusehtojaan kattamaan myös sähköautot. Esimerkiksi POP Vakuutuksen L- ja XL-kaskoihin kuuluva kolariturva käsittää sähkö- tai hybridiautojen akustojen vahingot. XL-kaskossa taas hinausturva on ulotettu pelastamaan sähköauton matkan jatkuminen, jos akku pääsee kesken matkan tyhjenemään. Kaskovakuutukseen kuuluvat myös auton latauskaapelit.

sahkoauto-vakuuttaminen-pop-vakuutus

"Meille on tärkeää reagoida nopeastikin markkinassa tapahtuviin muutoksiin sekä asiakkaidemme tarpeisiin. Uskomme sähköautokannan kasvavan myös omassa asiakaskunnassamme. Ehkä hieman yllättäen sähköautojen erityistarpeet on huomioitu huonosti tai ei lainkaan suurimmalla osalla vakuutusyhtiöitä. Toimimme mielellämme suunnannäyttäjänä tässä", toteaa POP Vakuutuksen aktuaarijohtaja Erkka Jalonen.

Syyskuussa 2020 sähkö- ja hybridiautojen markkinaosuus kaikista Suomessa ensirekisteröitävistä henkilöautoista oli jo lähes 30 prosenttia. Sähköautokannan kasvun ennustetaan jatkuvan, kun autojen mallivalikoima laajenee, niiden hankintaa tuetaan eri keinoin ja ihmisten kiinnostus ympäristöystävällisiin liikkumismuotoihin kasvaa.

Sähköauto vakuutusyhtiön silmin

Sähköautojen hintoja perustellaan uuden tekniikan kustannuksilla ja vielä verrattain vähäisellä saatavuudella. Myös sähköauton vakuuttaminen on ainakin toistaiseksi polttomoottoriautoja hintavampaa. Tässä taustalla ovat sähköautojen suurempi onnettomuustodennäköisyys ja kalliimmat korjauskustannukset.

Esimerkiksi POP Vakuutuksen omista vahinkotilastoista on nähtävissä, että sähköautoille sattuu liikennevahinkoja noin 50 % enemmän. Väitettä tukee myös Gaia Consulting Oy:n tutkimus, jonka mukaan sähköautot aiheuttavat liikenneonnettomuuksia jopa 40 % useammin kuin polttomoottoriautot. EU-tasolla on todettu myös, että sähköautojen äänettömyys aiheuttaa jalankulkijoille vaaratilanteita.

"Suurin osa meille ilmoitetuista vahingoista on tähän asti ollut vielä pääosin pintanaarmuja ja pienvahinkoja. Erityisen arvokkaiksi nousevat kaikki akustojen korjaamiseen ja vaihtamiseen liittyvät vahingot. Myös useissa sähköautomalleissa suositaan kolmikerrosmaalausta, jolloin esimerkiksi pintakolhujen maalaus on hieman perinteisiä kaksikerrosvärejä kalliimpaa", kertoo POP Vakuutuksen korvauspuolen operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta.

"Vakuutustemme hinnoissa reiluus on keskeisimpiä periaatteitamme. Emme halua asiakkaidemme joutuvan maksamaan muiden korkeammasta vahinkoalttiudesta, emmekä myöskään ylihinnoittele kenenkään vakuutuksia. Arvelisin kuitenkin, että sähköautojen yleistyessä tämä ero tulee vähintäänkin kapenemaan", pohtii Jalonen.

Katso mitä sähköauton vakuutus kattaa POP Vakuutuksella ja mitä se maksaa 

Tarvetta autolainalle? Ota yhteys meihin!

POP Pankin asiakkaana saat POP Vakuutuksista 1. vuoden vakuutusmaksusta alennuksen, kun hankit vakuutuksen verkosta tai POP Mobiilista. Alennuskoodi NET1.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä