POP Pankin venelainalla purjehdit kohti horisonttia

Purjevene, moottorivene tai kenties jopa pienikokoinen laiva? Suomi on meren ympäröimä tuhansien järvien maa, joten ei ole ihme, että veneily kiehtoo suomalaisia vuodesta toiseen. Veneeseen liitetään vapaus kulkea aikatauluista piittaamatta.

Joskus vene tulee perheeseen esimerkiksi perintönä. Joskus tilanne on kuitenkin se, että vene päätetään hankkia talouteen ostamalla, jolloin mietintään tulee aivan uudenlaisia kysymyksiä: Millaisen veneen haluamme? Miten vene maksetaan?

Mitä pitää ottaa huomioon, kun hankkii veneen?

Vaikka veneily olisi intohimo- ja tunnelaji, vaatii veneen hankinta kuitenkin tarkkaa harkintaa. Vene on arvokas kulkuväline, joten veneen oston ei myöskään tulisi olla äkillinen päähänpisto. Pitkä harkinta takaa sen, että vene on juuri sopiva perheen tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen nähden.

Veneen rahoitus on yksi veneen hankkimiseen liittyvä kynnyskysymys. Monet rahoittavat veneen osittain säästöillä ja osittain lainalla, yleensä esimerkiksi kulutusluotolla. Lainaa veneeseen kannattaakin hakea omasta pankistasi, jolloin pankki tuntee sinut ja taloudellisen tilanteesi. Tällöin pystyt neuvottelemaan lainasi ehdoista aivan toisin kuin silloin, jos venelaina otettaisiin esimerkiksi veneliikkeestä ikään kuin ”kaupan kylkiäisenä”.

Ennen veneen ostoa olisikin hyvä pohtia, että

  • Kuinka paljon lainaa sinulla on varaa ottaa?
  • Kuinka paljon omaa rahaa voit käyttää hankintaan?
  • Paljonko olet halukas lyhentämään lainaasi kuukausittain?
  • Oletko testannut kulutusluottolaskuria ja kokeillut erilaisia takaisinmaksu- ja korkomahdollisuuksia?

Laske ja hae