ASP-laina

ASP-lainassa säästät 10 % ostettavan tai rakennettavan asunnon hinnasta ASP-tilille vähintään kahden vuoden aikana – me lainaamme sinulle loput.

ASP-laina on tarkoitettu sinulle, joka haluat ensimmäisen oman kodin. AsuntoSäästöPalkkiojärjestelmä on tarkoitettu 15-39 -vuotiaille ensiasunnon ostajille. Jos avaat ASP-tilin yhdessä puolisosi kanssa, riittää kun toinen teistä täyttää ikärajavaatimuksen. 

Kysy lisää ASP-lainasta

ASP-lainalla tukea ja turvaa ensiasunnon hankintaan

ASP-laina on edullinen ja turvallinen tapa hankkia ensimmäinen oma koti. Säästä osa asunnon ostohinnasta ja me lainaamme loput. Saat parhaan mahdollisen verottoman koron sekä valtion ASP-lainalle myöntämän korkotuen.

Sinulle räätälöity ASP-laina

ASP-sopimus räätälöidään sinulle sopivaksi talletuserien lukumäärän, suuruuden ja aikanaan tarvittavan lainan määrän osalta. Laina-aika on enintään 25 vuotta. ASP-tilin avaaminen käy sopimuksen teon yhteydessä helposti lähimmässä POP Pankissasi – aloita ASP-säästäminen heti!

ASP-lainalla on paras veroton korko ja valtion korkotuki

Säästöillesi maksetaan normaalin talletuskoron lisäksi 2–4 % lisäkorkoa, joka maksetaan, kun asuntokauppa on tehty tai omakotitalo valmistunut. Valtion korkotuki keventää asuntolainasi takaisinmaksua kymmenen ensimmäisen takaisinmaksuvuoden aikana. Laina-aika on enintään 25 vuotta.

Säännöllistä säästämistä

ASP-tilille talletat neljännesvuosittain vähintään 150 ja enintään 3 000 euroa. Talletuseriä tulee säästöaikana olla vähintään kahdeksan. Tarvittaessa voit sopia muutoksista sopimukseen.

 

 

ASP-lainan vakuudeksi käy hankittu asunto

Sinulla on mahdollisuus saada osalle ASP-lainaa myös valtiontakaus, mikä helpottaa mahdollisen puuttuvan vakuuden järjestelyä. Valtiontakaus asuntolainaan on yleensä maksullinen, mutta ASP-lainalle se on maksuton. Takaus ASP-lainalle ja mahdolliselle lisälainalle on enintään 50 000 euroa.
Lisäksi asuntolainan määrää säätelee Finanssivalvonnan määräys enimmäisluototussuhteesta.

ASP-lainasta kysyttyä

 

”Jos olen omistanut osan asunnosta, voinko ryhtyä ASP-säästäjäksi?” 
- Kyllä, jos olet omistanut asunnosta alle puolet tai jos olet saanut osan asunnosta perintönä tai lahjana.

”Voiko ASP-asunnon vuokrata?” 
- Pääsääntöisesti asunnossa on asuttava itse, mutta erityisestä syystä, esimerkiksi työkomennus, asunnon voi vuokrata enintään kahdeksi vuodeksi. 

”Mitä tapahtuu, jos en ostakaan asuntoa?”
- Säästöillesi maksetaan talletuskorko ilman lisäkorkoa.

”Voiko ASP-asunnon myydä vapaasti?” 
- Voi myydä ja nostetun ASP-lainan voi käyttää uuden asunnon hankintaan.

”Olen 16 -vuotias, voivatko vanhemmat säästää ASP-tilille puolestani?” 
- 15-17 -vuotiaan ASP-tilille talletettavat säästöt tulevat koostua omalla työllä ansaituista varoista.