POP Asuntolaina

Asuntolainan ottaminen on iso askel. Sitä voi verrata tulevaisuuteen sijoittamiseen. Jokainen kuukausi kartuttaa mukavasti omaisuuttasi.

Verotuksen näkökulmasta asuntolaina eroaa positiivisesti esim. kulutusluotoista sillä, että osan sen koroista voit vähentää verotuksessa. Yleisimmin käytössä olevat viitekorot ovat POP Prime ja Euribor, mutta myös kiinteä korko on mahdollinen. Lue lisää asuntolainan koroista.

Siirry asuntolainalaskuriin

Täytä asuntolainahakemus

Valtiontakaus lisävakuudeksi

Valtiontakauslainan määrä voi olla enintään 85 % asunnon kauppahinnasta ja enintään 20 % lainan määrästä, kuitenkin enintään 50 000 euroa. Valtio perii takauksen määrästä takausmaksua 2,5 %.

Laske lainasi määrä ja ota yhteyttä

Asuntolainoissa tavallinen laina-aika on 15–20 vuotta

Lainaan sovitaan viitekorko ja sen päälle laina- ja asiakaskohtainen marginaali.

Laske sinulle sopivin asuntolaina

Oletko ensiasunnon ostaja?

Lue, mitä kaikkea kannattaa tietää, kun hankit ensimmäistä omaa kotia.

Lue lisää ensiasunnon ostamisesta

Vakuusarvo 70 % asunnon markkinahinnasta

Asuntolaina tarvitsee aina vakuudet. Lisävakuuksia voivat olla esimerkiksi muu omaisuus. Tietyille paikkakunnille tarjoamme myös POP Takaus -palvelua, joka nostaa asunnon vakuusarvon tilanteesta riippuen jopa 90 prosenttiin (95 prosenttiin, jos olet ensiasunnon ostaja).

Lisäksi asuntolainan määrää säätelee Finanssivalvonnan määräys enimmäisluototussuhteesta. 

13.10.2017

Mikä on lainakatto?

Heinäkuussa 2016 voimaan tullut lainakatto tarkoittaa sitä, että asuntolainaa voi saada enimmillään 90 prosenttia suhteessa lainan reaalivakuuksien arvoon. Ensiasunnon ostajalla lainakatto on 95 prosenttia vakuuksien arvosta. Henkilötakaukset eivät enää käy asuntolainojen lisävakuudeksi. ASP-lainassa katto säilyy 90 prosentissa.

Nuoret ja tulevaisuus Asuminen Perhe ja arki
widget-2
6.10.2017

Säästäminen ensiasuntoon kannattaa

Mitä aiemmin aloittaa säästämisen, niin siihen ryhtyminen ei tunnu vaikealta myöhemmälläkään iällä.

Nuoret ja tulevaisuus Asuminen
widget-1
5.10.2017

Asunnon vaihto – mitä pitää huomioida asunnon vaihdossa?

Elämäntilanteet muuttuvat ja muutosten myötä myös asumisratkaisuja joutuu joskus miettimään uudelleen. Tyypillisiä asumiseen ja elämänlaatuun liittyviä pohdiskeluja ovat esimerkiksi: Onko nykyinen kotimme enää tarpeeksi suuri, kun toinen lapsi syntyy? Jos otamme koiran, haluan, että sillä on tilaa peuhata omalla pihalla. Emme enää jaksa hoitaa taloa, pitäisikö muuttaa kerrostaloon? Lapset ovat jo lentäneet pihasta emmekä enää tarvitse näin paljoa tilaa.

Asuminen Perhe ja arki