Hoppa till innehåll

Bygglån

Planerar du att bygga eller utvidga ett hus eller en sommarstuga? Byggarbeten är i allmänhet rätt stora projekt, och renoveringslån räcker inte eventuellt till för att förverkliga drömmarna. Det är bäst att planera både byggandet och finansieringen omsorgsfullt. Bygglån är ett bra alternativ för finansiering av stora projekt.

Ju större lån, desto noggrannare gäller det att vara

Till exempel att bygga ett egnahemshus är ett så stort projekt att det är klokt att diskutera det med banken. Bostadslån eller BSP-lån är då bra alternativ.

För placeringsbostäder rekommenderar vi däremot lån för placeringsbostad och för fritidsbostäder stuglån. Byggprojekt kan finansieras med alla dessa lån.

Besök din bank, så går vi igenom dina planer och tar fram ett lån som motsvarar planerna. Du kan boka möte smidigt på webben eller per telefon.

Bygglån eller renoveringslån?

Bostadslån kan kompletteras med andra byggrelaterade lån. I allmänhet är villkoret för dem att det inte bara är fråga kosmetiska renoveringar utan arbeten som även omfattar konstruktioner.

Till exempel ombyggnad är ofta sådan verksamhet. Så klart har POP Banken även lösningar för mindre reparationer, såsom renoveringslån.

För byggande kan du ansöka om lån oberoende av om det är fråga om ett stort byggprojekt såsom en terrass eller ett mindre projekt såsom en brygga.

Ett villkor för bygglån är att hushållets ekonomi är stabil, det vill säga att utgifterna och inkomsterna är i balans.

Det är bra att använda vår låneräknare i bedömningen av lånekostnaderna. Där kan du fritt ändra till exempel räntan på bygglånet.

Du kan också testa olika månadsrater och hitta en lämplig rat för din och familjens situation.

Allmänna villkor för en privatpersons skuld. Läs mer.

Fysisk person som pantsättare. Läs mer.

Fysisk person som borgensman. Läs mer.

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt